Home » Site » Varenna

Varenna (auteur van deze site)

Lees hieronder meer over mij en over andere plekken op het internet waar je mij kunt vinden en eventueel andere nieuwtjes. Klik op de links om een kijkje te nemen op de bijbehorende sites. Heb je nog vragen, stuur dan een berichtje via het contactformulier.


 

Varenna is...

Eigenlijk is mijn naam Anne-Claire Verham, maar op de digitale snelweg ben ik vaak te vinden onder de naam Varenna. Ik stam uit 1968 en woon samen in het midden van Nederland.  Ik ben afgestudeerd cultuurhistorica aan de universiteit van Utrecht. Later ben ik grotendeels werkzaam geweest als schrijver, zowel van fictie als non-fiction. Geschiedenis is echter nooit ver weg bij mij. Deze site is feitelijk voortgekomen uit research die ik in het verleden heb gedaan voor bepaalde schrijfprojecten.

 

 

 


 

 

Sagaelogo.jpg

 

Jurylid Trek Sagae 2015

In de tijd die komen gaat ben ik jurylid voor de schrijfwedstrijd Trek Sagae 2015.

Dat is een wedstrijd voor korte verhalen van 2.000 tot 4.000 woorden in alle fantastische genres. Er zijn geldprijzen te winnen en alle deelnemers krijgen een uitgebreid juryrapport. Ongebruikelijk aan deze wedstrijd is dat deelnemers tussentijds nog de kans krijgen hun verhaal te herschrijven.

 

Lijkt het je wat om mee te doen? Zie dan het weblog van Trek Sagae 2015 voor meer informatie over het reglement en de prijzen. De deadline sluit op 31 december 2015.

 

 

 

 


 

Varenna tweede in de Fantasy Strijd Brugge 2014! 

Op zondag 28 september 2014 kreeg ik het erg leuke nieuws dat ik de tweede plaats had behaald in de Fantasy Strijd Brugge, een verhalenwedstrijd voor zeer korte verhalen (tot 1.500 woorden) in het fantastische genre. Dat was een grote verrassing, want er waren niet minder dan 259 deelnemers. Het verhaal 'De Weeffout' is bovendien gepubliceerd in de bundel 'Fantastisch Strijdtoneel IV'. Onder mijn eigen naam, dat wel.

 


 

 

Varenna op InfoNu

InfoNu is een site waarop dagelijks nieuwe artikelen worden gepubliceerd. Er is ook een verzameling artikelen van mij te vinden. Deze zijn veelal historisch, maar lang niet allemaal. Ik schrijf ook artikelen over andere onderwerpen die mij interesseren, zoals dieren, forensische wetenschap, wielrennen en muziek.

Kijk hier voor mijn persoonlijke pagina op InfoNu: www.varenna.infoteur.nl

 

Varenna op Hebban

Hebban is een nieuwe sociale media waar schrijvers én lezers elkaar kunnen ontmoeten. Het is voortgekomen uit de website Crimezone, maar is nu uitgebreid naar alle literaire genres. Je vindt er nieuws en recensies over boeken, maar je kunt ook zelf recensies en/of blogs schrijvers. Daarnaast kun je andere lezers en schrijvers volgen en zij jou...

Zelf heb ik ook een profiel op Hebban onder mijn eigen naam Anne-Claire Verham.