Home » Site » Links

Links

Klik op onderstaande links om andere interessante sites of artikelen te bezoeken. 


 

Aanverwante sites

Rondom 1900  Mooie site van Jalf Flach over art nouveau en jugendstil door heel Europa. Geeft algemene informatie, maar staat vooral vol met mooie zelfgemaakte foto's van art nouveau objecten wereldwijd, inclusief toelichting.

Anno 1900  Op deze fraaie en uitgebreide site van Sipke van de Peppel vind je artikelen en blogs over kunst en cultuur van rond 1900 (1890-1940). Ook is er veel informatie over zijn hobby: het verzamelen van art nouveau en art deco boekbanden en gelegenheidsgrafiek. Op de site kun je ook afbeeldingen van boekbanden bekijken.

 

Andere historische sites

Datum vandaag (afdeling geschiedenis)  Lees hier wat er jaren of eeuwen geleden gebeurde op de datum van vandaag. 

Uncle-B  Blog over antiek, retro, curiosa en vintage (nederlandstalig).

 

Gerelateerde links

Geschiedenis van het licht  Special met meerdere artikelen over verlichting door de eeuwen heen.

Geschiedenis van de fiets, het fietsen en het wielrennen in de 19de eeuw  Special met meerdere artikelen over alles dat met fietsen in de 19de eeuw te maken had.

Geschiedenis van het speelgoed   Special met meerdere artikelen over kinderen en hun speelgoed door de eeuwen heen. 

De Electricit, Amsterdam ± 1900  Artikel over de eerste elektrische auto in Nederland.

Nieuwe kleding voor vrouwen rond 1900  Artikel over de vele veranderingen in de vrouwelijke garderobe rond de eeuwwisseling.

De opkomst van sport in Nederland rond 1900  Artikel over het ontstaan van georganiseerde sportbeoefening en gymlessen in Nederland.

 

 

 

 

Andere historische links

Geschiedenis en cultuur van de Middeleeuwen  Special met meerdere artikelen over onderwerpen uit de geschiedenis van de middeleeuwen.

Het ontstaan van het schrift  Special met meerdere artikelen over het ontstaan van het schrift in Mesopotamië en het schrijven op kleitabletten.