Over mij

Mijn naam is Anne-Claire Verham en ik ben de eigenaar van deze site. Ik heb ook alle artikelen geschreven die er tot dusverre opstaan. In oktober 2011 ben ik begonnen met wat toen nog rond1900.jouwweb heette. Ik was namelijk op zoek naar een manier om wat meer te doen met mijn historische achtergrond als wel met een grote berg historische research die ik had gedaan voor een ander project. Research over een tijdperk dat me erg boeide. Omdat ik het bovendien leuk vind om creatief bezig zijn zolang dat met veel hulp van computerprogramma’s kan gebeuren (ik ben niet zo goed met mijn handen), kwam het maken van een eigen website als interessante optie bovendrijven.

Hoe ik ertoe ben gekomen de site ook echt op te starten weet ik eerlijk gezegd niet meer zo goed, maar vermoedelijk had het iets te maken met een wijs iemand die kort daarvoor tegen mij had gezegd dat je dingen gewoon moet proberen in het leven. Als je het niks vind kun je er altijd weer mee ophouden, maar misschien blijkt dat je het wel erg graag doet en zou je dat niet ontdekt hebben als je het niet had geprobeerd. Et voilà! Door een samenloop van ongunstige omstandigheden heb ik de website uiteindelijk een lange tijd laten liggen, maar in juli 2018 ben ik er toch weer mee aan de slag gegaan. En met veel plezier. Bij deze gelegenheid kreeg de website wel zijn huidige naam Historama Rond 1900.

 

 

Als ik het over mijn historische achtergrond heb, doel ik vooral op de bul geschiedenis, met als specialisatie cultuurgeschiedenis vanaf 1500, die ik in 1993 af heb gehaald aan de universiteit van Utrecht. Het is niet zo dat ik daarna ooit een officiële baan als historica heb gehad, maar het is ook niet zo dat ik weinig tot niks meer met het vakgebied heb gedaan. Als schrijver ben ik altijd ook over historische onderwerpen blijven schrijven en als lezer ben ik er boeken over blijven lezen. Met deze website als belangrijkste bewijs daarvoor.

Als auteur schrijf ik al jaren voornamelijk artikelen, recensies en andere teksten voor het internet. Websites waar ik aan mee heb gewerkt zijn in de lijst onder dit artikel terug te vinden. Afgezien hiervan heb ik ook fictie geschreven, veelal in de genres fantasy en sciencefiction. In dat kader mocht ik in het jaar 2000 de Millennium Prijs (tegenwoordig Harland Awards geheten) voor het beste fantastische verhaal in ontvangst nemen en werd ik 2de in de Fantasystrijd Brugge in 2014. Een paar korte verhalen van mij zijn ook gepubliceerd.

Ondertussen woon ik nog steeds in de buurt van Utrecht, met man en hondje. Mijn hobby’s zijn wandelen (met de hond), hondensport (momenteel treibball), fietsen (meestal zonder hond), muziek luisteren, lezen en films kijken (maar ik weet niet wat de hond daarvan vind).

 

Groetjes,

Anne-Claire

 

Andere websites door mij

Infoteurpagina Varenna op InfoNu  www.varenna.infoteur.nl 

In veel opzichten is een zogeheten infoteurpagina op artikelsite InfoNu geen website, maar anderszins heeft het wel een eigen webadres onafhankelijk van de hoofdsite en bepaal ik grotendeels zelf wat erop komt te staan. De redactie van InfoNu voert alleen bepaalde controles uit op de door hun infoteurs geplaatste artikelen.

InfoNu is namelijk een platform en geen website onder redactie. Daarmee is een infoteurpagina in combinatie met de artikelen en specials die daar aan hangen toch beslist meer dan een profielpagina en kan het officieel wel tellen als website.

Hoe dan ook, er staan meer dan honderd door mij geschreven artikelen op Varenna Infoteur, in verschillende categorieën.

 

Shelter woonblog  www.shelterwoonblog.jouwweb.nl

Dit is een woonblog dat ik gedurende de eerste helft van 2014 heb proberen op te starten. Het kwam echter niet van de grond zoals ik had gewild en ik ben er weer mee gestopt. Dat neemt niet weg dat er nog best een paar aardige blogjes op staan.

 

Website waar ik regelmatig bijdragen aan lever

Lezerscommunity Hebban

Hebban is de grootste lezerscommunity van Nederland en België. Naast recensies door lezers worden er ook recensies geplaatst van officiële Hebban-recensenten. Zo'n recensent ben ik sinds januari 2016 ook. Momenteel schrijf ik recensies in de genres thrillers, fantasy en sciencefiction. In het verleden schreef ik ook recensies literatuur en non-fictie, maar wegens tijdgebrek (ik heb het opeens nogal druk met zekere website) heb ik dat laten vallen. 

Afgezien hiervan heb ik ook een aantal artikelen voor Hebban geschreven en acht leesclubs gecoördineerd. 

Mijn profielpagina op Hebban: https://www.hebban.nl/!/anne-claire-verham

 

Sewell Collins - Cover Life Magazine, juni 1907

 

Enkele blogs waar ik bijdragen aan heb geleverd

In het verleden heb ik in opdracht meegewerkt aan een redelijk aantal blogs, waarvoor ik dan enkele blogs heb geleverd. Helaas staat een groot gedeelte daarvan niet meer online. De onderstaande blogs zijn wel nog te bekijken:

Atletiekwereld www.atletiekwereld.nl

Eigen Huis www.eigen-huis.org

 

Sociale media

Scoop.it!  www.scoop.it 

Dit is een tool voor content beheer op het internet, vergelijkbaar met Pinterest maar zakelijker.

Mijn profielpagina: https://www.scoop.it/u/anne-claire 

 

Deze pagina is gepubliceerd op 11 september 2019 en voor het laatst gewijzigd op 24 november 2019.