10 jaar Rond 1900!

Gepubliceerd op 22 oktober 2021 om 10:39

Vandaag heb ik een bescheiden feestje, want mijn website alweer 10 jaar! Op 22 oktober 2011 heb ik namelijk op een online knop geduwd waar het woord ‘publiceer’ op stond. Daardoor ging wat lange tijd Rond1900.jouwweb zou heten officieel de lucht in! Uiteindelijk was de tijd die volgde er een van ups en downs, met een jaren durende down vanaf 2014. Toen ik in de zomer van 2018 echter een tijdje met mijn voet up moest zitten, is er een ommekeer gekomen. Niet al teveel later heb ik de website omgedoopt tot Historama rond 1900 en hem helemaal in de steigers gezet. Inmiddels komen er alweer bijna drie jaar lang nieuwe artikelen bij, al kan ik daar het woord ‘regelmatig’ beter niet aan toevoegen. Toch is de website nu al meer dan tachtig artikelen rijk, waarvan het merendeel een aanzienlijke lengte heeft.

 

Georges Clairin - Het feest, datum onbekend maar grofweg rond 1900. 

 

De manier waarop deze website ooit is begonnen, was trouwens net zo ondoordacht als dat hij verstandig was. In de tijd die aan die 22ste oktober vooraf ging, had ik namelijk van mensen die het weten kunnen de tip gekregen om gewoon te beginnen met dingen die ik graag zou doen. Zonder mezelf te verliezen in al teveel voorbereidende gedachten. Dan komen veel dingen er namelijk niet van, als je ze teveel wilt plannen. Hoe je bepaalde zaken het best kunt aanpakken, wijst zich vaak toch pas in de praktijk, dus op gegeven moment is het wel een beetje gaan met die banaan. In veel opzichten een uitstekend advies, zoals blijkt uit dit jubileum.

Tegelijkertijd moet ik zeggen dat mijn druk op die knop wel wat erg haastig is geweest. Ik heb mijn website grotendeels opgebouwd terwijl deze al online stond. Niet handig. En niet nodig ook. Je kunt rustig een website opbouwen vóórdat je op die publicatieknop drukt. Zelfs als de provider maar vriendelijke mailtjes blijft sturen om je eraan te herinneren dat je de site waar je aan bezig bent nog niet hebt gepubliceerd. Voor het geval je was vergeten dat te doen. Niks van aantrekken, houdt vanzelf weer op. Je bezoekers naar een halve website vol kromme zinnen en taalfouten laten staren is problematischer. 

Mij tip aan mensen die erover denken een eigen website te beginnen is dan ook naar de gulden middenweg te zoeken. Begin wel aan je website, maar zet hem niet meteen online. Blijf echter ook niet te lang sleutelen voordat je er definitief voor gaat. Je kunt toch niet alles op voorhand goed inschatten.

Maar is het leuk dan, om een eigen website te hebben? Ja, dat is leuk. En om te kunnen zeggen dat je hem al tien jaar draaiende weet te houden, geeft bijzonder veel genoegdoening. En zeker wel een stukje staart waardig.

 

Groetjes,

Anne-Claire

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.