Nieuw artikel op de site sinds lange tijd!

Gepubliceerd op 19 oktober 2019 om 12:39

Het is zover. Op donderdag 17 oktober 2019 heb ik voor het eerst in lange tijd een nieuw artikel gepubliceerd op deze website. Dat is het artikel Vervoer en reizen tot 1914, dat het inleidende artikel is voor het compleet nieuwe hoofdstuk ‘Vervoer en reizen’ binnen de categorie ‘Leven’. Er zullen dus meer artikelen rond dit onderwerp volgen! Nieuwe artikelen worden voortaan ook aangekondigd op de homepage en zijn daar vanaf nu dus gemakkelijk terug te vinden.

 

 

In dit artikel kun je lezen hoe zaken als jezelf verplaatsen, het maken van reizen en het kiezen van de juiste vervoersmiddelen, zaken die ons nu dagelijks volop bezighouden, pas door de industriële revolutie echt in ons leven zijn gekomen. Ook laat het zien hoe er veel nieuwe vervoersmiddelen beschikbaar kwamen, maar die de vraag nog steeds maar matig aankonden. Daardoor bleven oude middelen niet alleen bestaan, maar namen ze zelfs sterk in volume toe.

Dat ik ervoor heb gekozen dit onderwerp als eerste op te pakken is jullie eigen schuld. De artikelen over uitvindingen van vervoersmiddelen zijn erg populair. Dat kan ik overigens goed begrijpen, want ik vind het zelf ook een leuk onderwerp. Dus hopelijk vinden jullie het, net als ik, ook interessant om wat meer te weten over het dagelijkse gebruik van al die nieuwe voertuigen.

Maar hoe lang was het nu precies geleden dat er een nieuw artikel op Historama Rond 1900 verscheen? Welnu het laatst gepubliceerde artikel dateert van 5 december 2013 en is dus inmiddels een kleine zes jaar oud. Oef, laat ik daar maar niet te lang bij stilstaan. het betrof trouwens het artikel over Patenten in Nederland of liever gezegd de afwezigheid daarvan in de 19de eeuw. Een curieuze geschiedenis om over te lezen.

Maar nu duik ik weer terug in mijn research over onder andere omnibussen, stoomtrams, kusttoerisme en, zoals zal blijken, paarden, paarden en nog eens paarden. Maar voor nu alvast veel leesplezier gewenst met de overall view.

 

Groetjes,

Anne-Claire

 

Reactie plaatsen

Reacties

Nannette Elisabeth Dapper
2 jaar geleden

EXTRA BOEIEND EN VOORAL GEZELLIG MET AL DIE PRENTEN ERBIJ, WANT DAN LIJKT HET TOCH ECHT MEER : ALSOF JE ER ZELF BIJ BENT. IK GEEF DEZE PRENTEN & INFO - GESCHIEDENIS DAN OOK GAARNE DOOR AAN MIJN KLEINKINDERS , VOOR AL HUN KLASSE PROJECTEN! MET ALLE DANK !!!

Anne-Claire Verham
2 jaar geleden

Dank je wel, Nannette! Dat is leuk om te horen.